Lollipop diszkoszban (csirkecomb nyalóka)
A csirkecombokat sütés előtti napon megformázzuk: a „dobverőket” farigcsálni kell, hogy „nyalóka” formája legyen, inakat és porc részeket eltávolítani, stb…). Ezután kap egy pácot (ízlés szerint) és egy éjszakát pihent a hűtőszekrényben. Sütés: szétszedős diszkosz esetén 10 személyes diszkoszban rácson(fedővel)160 fokon 40 percig, majd 200 fokon fedő nélkül 15-20 percig. Ha nem szedhető szét, akkor […]
Réka gombás-medvehagymás diszkosza
Hozzávalók: Rétegzés alulról felfelé haladva:krumpli (5 db) vöröshagyma (2 db)répa (1 db) paradicsom (3 db) fokhagyma (2 gerezd) gomba (~250 gramm). kevéske natur tofu szétmorzsolvaVegyesen magvakkal megszórni: mogyoró, kesudió, mandula (~fél maréknyi) tökmagolajjal meglocsolni (1 kiskanálnyi)Fűszerezés: só, bors, kevés kurkuma, mézet csorgatni rá (~1 evőkanál)medvehagyma (akár vastagon rétegezve, úgyis össze fog esni)Fűszerezés a legtetejére: kevés majoránna, csipet kakukkfű, kevéske […]
Rakott krumpli diszkoszban
Hozzávalók: Krumpli, házi szalonna, kolbász. A tejfölt csak a közepére tettem. ( Virágh Liza receptje)
Töltött kenyér
Hozzávalók: Kell hozzá egy kenyértészta (alaprecept), majd kinyitjuk a hűtőt, és összeválogatunk mindenfélét amit szeretünk és töltelékként felhasználható. Ez esetben: paprika, paradicsom, vöröshagyma, foghagyma, tejföl, 2 nyers tojás, reszelt trappista, gépsonka, löncshús, gomba, és némi ételízesítő került bele. Az eredmény elképesztően finom lett. (Győrffy Attila receptje)
Kívül pita, belül kenyér
Készítés: 240 fokon fedővel 20 percig sütni, majd 220 fokon még 10 perc, végül 190 fokon mehet még fedő nélkül 15-20 percig! Elvileg 50 perc alatt elkészül. Sütés előtt vizet permetezzünk a tésztára, mehet bátran a sütőpapírra is, majd zárjuk a fedelét! A diszkoszt nem kell előmelegíteni, abban kelt a tészta! Receptírónk gondolata a kenyérhez: […]
Lazac burgonyaágyon
Hozzávalók: Lazac, kapor, petrezselyem, bacon, burgonya, vagy más zöldségféle. Változat: a lazacot nem tekerjük be a baconba, hanem csak a sütés vége felé, az utolsó 10 percre tegyük rá a többiek tetejére) (Szecskóné Horváth Éva receptje)
Gabi csirkecombja
Hozzávalók: Füstölt szalonna, krumpli, répa, gomba, filézett csirkecomb, debreceni és még egy kis füstölt szalonna. A csirkecombot só, csili paprika, kakukkfű és pirított mogyoró ízesíti. ( Zagyva Gabriella receptje)
Kacsamell egyszerűen
Hozzávalók: kacsamell, kacsacomb, só, rozmaring. Egyszerű és finom! (Szecskóné Horváth Éva receptje)
Tarjaszeletek paprikaszósszal
Hozzávalók: Szalonna, krumpli, cukkini, mustáros paprikaszószos hagymás tarjaszeletek. ( Virágh Liza receptje)
Jánosék diszkoszos csirkeszárnya
Hozzávalók: Hagyma,répa,új burgonya,brokkoli,és pár darab csirkeszárny. Nagyon finom lett ! (Kontor János receptje)