Az alábbiakban összeszedtük azokat a kérdéseket, amikkel a legtöbbször találkoztunk eddig.
A hő hatására gőz keletkezik, ami ebből a jól záródó edényből nem tud kiszökni, így körben cirkulál.
A zöldségek és húsok saját leve éppen elegendő ahhoz, hogy ez a folyamat működjön.
Csak arra kell figyelni, hogy az elején ne legyen túlságosan forró a parázs.
Ha finom kis rotyogást hallunk az edényből, akkor az azt jelenti, hogy elkezdődik a gőz munkája.
Az edényből zuborgó hangok jönnek ki. Ekkor nagyon gyorsan, és túl sok hőt kap az étel, még mielőtt elég levet eresztene.
Kicsit kotorjuk ki a sütődiszkosz alól. Ha elcsitul az étel „zuborgása” óvatosan visszaadagolhatjuk a parazsat.
Nem.
Ha kevesebb az alapanyag, akkor is finom étel készül a sütődiszkoszunkban.
Mi általában telepakoljuk, és a maradékot eltesszük a következő étkezésre. Ez egy idő- és energiatakarékos megoldás, ráadásul melegítve is isteni finom az étel. Arra kell csak figyelni, hogy ne hagyjuk benne a diszkoszban a maradékot, hanem szedjük ki tároló dobozba.
Az első használat előtt az edényt, mivel vasból készült, be kell avatni (kiégetni)
Vagyis zsiradékkal kívül-belül bekenjük, és tűzbe/ tűz fölé helyezzük, amíg feketén rá nem ég a zsír vagy olaj (mint a régi palacsintasütőknél).
Ez a folyamat 5-10 percig tart. Nem kell felizzítani, csak alaposan átforrósítani, hogy jól ráégjen a zsír.
Ezt egyszer kell csak megcsinálni. Nagyon fontos: kérünk, hogy tartsd be az általánosan érvényes balesetvédelmi szabályokat: ne hagyd magára a tüzet, ne engedj kicsi gyermeket a forró sütődiszkosz közelébe! Ha magadnak avatod be a diszkoszt, ne hajolj az edény fölé a folyamat közben, hogy ha lángra kap a zsiradék, ne okozzon sérülést. Csak szabadban végezhető a beavatás!
Egyáltalán nem. Ha telepakoltad, tedd a parázsra vagy a tűzhelybe, és hagyd békén egy-másfél óráig. Csak a füleddel ügyelj a folyamatra!
Ha kinyitod az edényt, arra figyelj, hogy az edényből hirtelen gőz csaphat ki, ezért soha ne hajolj hozzá túl közel és a kezedre is vigyázz!
Tisztítás után szárazra kell törölni, majd kicsit átzsírozva-olajozva, nyitott állapotban például egy kampóra akasszuk fel a kamrába, vagy más, jól szellőző helyre.
Igen!!!!
NEM!!! SOHA!!!!
Hát persze! A zöldségek és fűszerek aromája átjárja egymást, és intenzív, friss ízélményt varázsol a sütődiszkoszunkba. Kifejezetten ajánljuk vegetáriánusok részére is!
Ez előfordulhat, főleg, ha nem tettük el elég gondosan, vagy véletlenül víz érte. Ilyenkor jól dörzsöljük át homokkal, majd avassuk be újra a sütődiszkoszt.
Nem. Elég csak rátenni a parázsra. Ha betakarjuk, túl sok hőt kap és megéghet.
Konyharuha, kampó, fakanál nyele. A fogója nem forróbb, mint egy hagyományos edényé a konyhai főzés közben. Vigyázz! Jól be legyen zárva amikor megemeled, hogy ki ne boruljon a finom étel, pont mikor már végre készen lett!
Nem. Az a bumeráng.
Copyright 2021 © Minden jog fenntartva
Védett tartalom!
AKKOR ŐSZI-TÉLI RECEPTES FÜZETET ADUNK HOZZÁ AJÁNDÉKBA!
Ha karácsonyig meg szeretnéd kapni a rendelésedet, kérjük vedd figyelembe a karácsonyi határidőket: