Töltött kenyér

Hozzávalók: Kell hozzá egy kenyértészta (alaprecept), majd kinyitjuk a hűtőt, és összeválogatunk mindenfélét amit szeretünk és töltelékként felhasználható. Ez esetben: paprika, paradicsom, vöröshagyma, foghagyma, tejföl, 2 nyers tojás, reszelt trappista, gépsonka, löncshús, gomba, és némi ételízesítő került bele. Az eredmény elképesztően finom lett. (Győrffy Attila receptje)

Kívül pita, belül kenyér

Készítés: 240 fokon fedővel 20 percig sütni, majd 220 fokon még 10 perc, végül 190 fokon mehet még fedő nélkül 15-20 percig! Elvileg 50 perc alatt elkészül. Sütés előtt vizet permetezzünk a tésztára, mehet bátran a sütőpapírra is, majd zárjuk a fedelét! A diszkoszt nem kell előmelegíteni, abban kelt a tészta! Receptírónk gondolata a kenyérhez: […]

Attiláék kenyere

Hozzávalók: 50 dkg BL80 kenyér liszt,1 cs (7g) por élesztő, 2 dkg só, 4 dl langyos víz Beletesszük a dagasztó gépbe a hozzávalókat és 20 percig dagasztjuk. Fél napig kell pihentetni, majd megsütni. (Győrffyné Zsebő Adrienn és Győrffy Attila receptje)

Jucus kenyere

Hozzávalók: 50 dkg BL 80 kenyérliszt, 3-3,2 dl langyos víz, 20-25 dkg kovász, 2 tk. só, 2 ek. olaj.

Michael kenyere

Hozzávalók: 40 dkg liszt,3 dl langyos víz (pontosan nem mértem ki) só,25 gr élesztő, 1 ek. olívaolaj. Lisztet átszitálni, középre egy mélyedés, abba megy az elmorzsolt élesztő, rá pici cukor és a víznek egy része. Kevés lisztet húzni rá, majd 15 perc pihentetés után kézzel kell bedagasztani. Utána kelesztés, gyúrás, és újra kelesztés. A diszkoszt […]

Emese kenyere

(Variáció Gabi kenyerére) Lestyán nincs benne, a tökmagot egészben hagyni, tenni még bele napraforgómagot is, és olívaolajra cserélni a szőlőmag olajat.  (Baráth Emese receptje)

Gabi kenyere

Hozzávalók: Kb. fél kiló liszt, három közepes krumpli hajában megfőve és összenyomva, lestyán levele apróra vágva, tökmag durvára vágva, kicsit cukros tejben megfuttatott élesztő, só, bors és 2-3 evőkanál szőlőmag olaj. Összegyúrom, dagasztom, kelesztem. A sütőt 220 fokra előmelegítettem, 30 percig 220 fokon, 20 percig 200 fokon sütöttem cipót. Aztán az utolsó 10 percre kivettem […]

Éva kenyere

Hozzávalók: 5 dkg kovász, 500g tönköly liszt, 350g víz, 20g só, 1 cs. por élesztő. Megkelesztjük. Ezután kétszer „sziromhajtás” következik. Sütés előtt a tetejét bevágni. 220 fokon tetővel sütjük 25 percig, utána tető le és még sütni kell 10 percig. (Szecskóné Horváth Éva receptje)

Sajnos erre az évre már nem tudunk több rendelést fogadni.

Áldott Karácsonyt kívánunk! Szeretettel várunk újra 2023. januárjától.
Fehér család