Töltött kenyér

Hozzávalók: Kell hozzá egy kenyértészta (alaprecept), majd kinyitjuk a hűtőt, és összeválogatunk mindenfélét amit szeretünk és töltelékként felhasználható. Ez esetben: paprika, paradicsom, vöröshagyma, foghagyma, tejföl, 2 nyers tojás, reszelt trappista, gépsonka, löncshús, gomba, és némi ételízesítő került bele. Az eredmény elképesztően finom lett. (Győrffy Attila receptje)

Kívül pita, belül kenyér

Készítés: 240 fokon fedővel 20 percig sütni, majd 220 fokon még 10 perc, végül 190 fokon mehet még fedő nélkül 15-20 percig! Elvileg 50 perc alatt elkészül. Sütés előtt vizet permetezzünk a tésztára, mehet bátran a sütőpapírra is, majd zárjuk a fedelét! A diszkoszt nem kell előmelegíteni, abban kelt a tészta! Receptírónk gondolata a kenyérhez: […]

Attiláék kenyere

Hozzávalók: 50 dkg BL80 kenyér liszt,1 cs (7g) por élesztő, 2 dkg só, 4 dl langyos víz Beletesszük a dagasztó gépbe a hozzávalókat és 20 percig dagasztjuk. Fél napig kell pihentetni, majd megsütni. (Győrffyné Zsebő Adrienn és Győrffy Attila receptje)

Jucus kenyere

Hozzávalók: 50 dkg BL 80 kenyérliszt, 3-3,2 dl langyos víz, 20-25 dkg kovász, 2 tk. só, 2 ek. olaj.

Michael kenyere

Hozzávalók: 40 dkg liszt,3 dl langyos víz (pontosan nem mértem ki) só,25 gr élesztő, 1 ek. olívaolaj. Lisztet átszitálni, középre egy mélyedés, abba megy az elmorzsolt élesztő, rá pici cukor és a víznek egy része. Kevés lisztet húzni rá, majd 15 perc pihentetés után kézzel kell bedagasztani. Utána kelesztés, gyúrás, és újra kelesztés. A diszkoszt […]

Emese kenyere

(Variáció Gabi kenyerére) Lestyán nincs benne, a tökmagot egészben hagyni, tenni még bele napraforgómagot is, és olívaolajra cserélni a szőlőmag olajat.  (Baráth Emese receptje)

Gabi kenyere

Hozzávalók: Kb. fél kiló liszt, három közepes krumpli hajában megfőve és összenyomva, lestyán levele apróra vágva, tökmag durvára vágva, kicsit cukros tejben megfuttatott élesztő, só, bors és 2-3 evőkanál szőlőmag olaj. Összegyúrom, dagasztom, kelesztem. A sütőt 220 fokra előmelegítettem, 30 percig 220 fokon, 20 percig 200 fokon sütöttem cipót. Aztán az utolsó 10 percre kivettem […]

Éva kenyere

Hozzávalók: 5 dkg kovász, 500g tönköly liszt, 350g víz, 20g só, 1 cs. por élesztő. Megkelesztjük. Ezután kétszer „sziromhajtás” következik. Sütés előtt a tetejét bevágni. 220 fokon tetővel sütjük 25 percig, utána tető le és még sütni kell 10 percig. (Szecskóné Horváth Éva receptje)

Védett tartalom!

Köszönjük szépen az egész éves bizalmat!

2023-ban már nem teljesítünk több rendelést, és 2024. január 15-ig szabadságon leszünk.
Rendelése leadásakor kérjük, ezt vegye figyelembe!

Boldog Karácsonyt kívánunk,
Fehér család