Jucus kenyere

Hozzávalók: 50 dkg BL 80 kenyérliszt, 3-3,2 dl langyos víz, 20-25 dkg kovász, 2 tk. só, 2 ek. olaj.

Michael kenyere

Hozzávalók: 40 dkg liszt,3 dl langyos víz (pontosan nem mértem ki) só,25 gr élesztő, 1 ek. olívaolaj. Lisztet átszitálni, középre egy mélyedés, abba megy az elmorzsolt élesztő, rá pici cukor és a víznek egy része. Kevés lisztet húzni rá, majd 15 perc pihentetés után kézzel kell bedagasztani. Utána kelesztés, gyúrás, és újra kelesztés. A diszkoszt […]

Emese kenyere

(Variáció Gabi kenyerére) Lestyán nincs benne, a tökmagot egészben hagyni, tenni még bele napraforgómagot is, és olívaolajra cserélni a szőlőmag olajat.  (Baráth Emese receptje)

Gabi kenyere

Hozzávalók: Kb. fél kiló liszt, három közepes krumpli hajában megfőve és összenyomva, lestyán levele apróra vágva, tökmag durvára vágva, kicsit cukros tejben megfuttatott élesztő, só, bors és 2-3 evőkanál szőlőmag olaj. Összegyúrom, dagasztom, kelesztem. A sütőt 220 fokra előmelegítettem, 30 percig 220 fokon, 20 percig 200 fokon sütöttem cipót. Aztán az utolsó 10 percre kivettem […]

Éva kenyere

Hozzávalók: 5 dkg kovász, 500g tönköly liszt, 350g víz, 20g só, 1 cs. por élesztő. Megkelesztjük. Ezután kétszer „sziromhajtás” következik. Sütés előtt a tetejét bevágni. 220 fokon tetővel sütjük 25 percig, utána tető le és még sütni kell 10 percig. (Szecskóné Horváth Éva receptje)

Védett tartalom!

Csak júniusban!

Most kedvezünk azoknak, akik szeretik teljesen készen kapni a dolgokat: csak júniusban (!) VISSZAÁLLÍTJUK A BEAVATÁS választásának a lehetőségét!

Keresd a webáruházban, a termékek mellett!

Kedves Látogató!

Arról már lemaradtál, hogy még idén kézhez kapjad a sütődiszkoszod, de semmi nincs veszve! Ha december 23-ig leadod a megrendelésedet, akkor emailben küldünk egy gyönyörű, nyomtatható ajándékkártyát, amit még betehetsz a fa alá! A kész sütődiszkoszod pedig január első felében érkezik majd a megadott címre.